Martelaar - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Martelaar
Leven en dood van de vermoorde priester Jacques Hamel

€ 14,95

Op 26 juli 2016 gaat er een ware schokgolf door de wereld. Priester Jacques Hamel wordt door jihadisten vermoord in de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray nabij Rouen. Verbijstering en verontwaardiging heersen alom.

Jan De Volder reconstrueert nauwgezet de omstandigheden van deze tragedie. Hij voert gesprekken met de andere slachtoffers, met inwoners en parochianen, met beleidsmensen. Dit boek laat je kennismaken met het leven en de roeping van deze priester. Hij die ervoor koos nooit in het centrum te staan, is de eerste Europese martelaar van deze eeuw. Zijn testament is meer dan de moeite waard om bij stil te staan.

Jan De Volder is universitair docent en expert interreligieuze dialoog. Hij is historicus en romanist van opleiding. Hij bekleedt de Cusanus Leerstoel Religion, Conflict and Peace' aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Auteur(s): De Volder, Jan
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 96 pagina's , 12 x 18 cm
ISBN: 978-90-8528-402-4
Artikelcode: 560

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen