Leken (s)preken - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Leken (s)preken

€ 25,00

Dit boek bevat meer dan honderd preken, recht uit het hart van zes leken die in hun parochie, Sint-Kwinten in Linden (Vlaams-Brabant) regelmatig het woord nemen.

Door het verdwijnen van hun officiële kerk werden ze ertoe gebracht om samen in het openbaar hun diepste overtuiging uit te spreken over enkele fundamentele vragen: Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe?

De leidraad in hun avontuur is de oorspronkelijke tekst van het evangelie, ontdaan van alle franjes die er in de loop van de eeuwen zijn bijgekomen. Het vertrekpunt is eenvoudig: heeft deze boodschap nog enige betekenis voor ons, gewone mensen van vandaag, en voor onze kinderen en kleinkinderen? En zo ja, welke is die betekenis en helpt ze ons een antwoord te vinden op de fundamentele levensvragen?

Dit boek is geschreven voor mensen die zonder compromissen naar waarheid blijven zoeken. Het bevat zeer verschillende bijdragen over wat er in een Vlaamse buitengemeente op een mooie zondag zoal wordt besproken om die waarheid te vinden.

Met teksten van Frans Depuydt, Hans Hauben, Lut Rubbens, Cor van den Bosch, Frans Vanistendael en Ludo Wierckx.

Auteur(s): van den Bosch, Cor, Vanistendael, Frans
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 312 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-315-7
Artikelcode: 453

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen